Bejelentés


Famászó-favágó Hogy ne a fa okozza a fejtörést!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


 

Tisztelt Olvasó!

 


Gondoltam megosztok egy pár gondolatot a fenyőfélékkel kapcsolatban ami hasznos lehet az élet testi épség és az anyagi javak védelmében! Hazánkban számos  fenyőfélével találkozhatunk amelyek véleményem szerint nem jelentenek életbiztosítást a tulajdonosának! Gyönyörűek,mutatósak,jó az illatuk de nem tartozik a legmegbízhatóbb fa fajták közé! Fajtától függően különböző magasságot érhetnek el és mindehhez társul egy felszín közeli gyökérzet amely a legjobb esetben is 30-40 cm-nél nem helyezkedik el mélyebben! A fenyők törzse hihetetlenül erős és rugalmasak a bennük található gyantának köszönhetően! A veszélyt a már említett leggyengébb láncszem jelenti a gyökérzete!

Hiába egyenes a fa törzse,ha jön egy erősebb szélvihar és tövestől fordítja ki a fát!  legveszélyesebb időszaknak a tavaszi olvadást  és csapadékos időszakot jelölném meg,  amikor a talajba beszivárgó nedvesség fellazítja a talajszerkezetet ezzel lehetővé teszi a gyökérzet kapaszkodási képességének csökkenését amely a fa  kidőléséhez is vezethet!

Ha viszont a fenyő növekedése folyamán eleve ferdén nő a fa törzse az különösen veszélyes lehet a fent említett tényezőkkel összeadódva! Az estek 80%-ban ezek a fák el is szoktak dőlni!  Egy ilyen fa súlya elérheti mérettől függően a másfél tonnát is tehát ha eldől iszonyatos pusztítást tud véghez vinni!

A másik fő problémát ismételten a gyökérzet jelenti ami képes a járdákat felnyomni növekedése során tönkretenni a vízvezetékeket és találkoztam már ház alaksorába pincéjébe betörő gyökérzettel is!

Egyszóval  érdemes elgondolkozni hogy érdemes-e a veszélyesnek ítélt fenyőnket megtartani ezzel  javainkat és testi épségünket kockáztatni!

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!